divendres, 11 de desembre del 2009

BLOC O BLOG?


Cerca la resposta en alguns dels enllaços i digues quina font has consultat per esbrinar-ho?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bloc:
Pàgina web, generalment de caràcter personal o poc institucional, amb una estructura cronològica el contingut de la qual s'actualitza regularment i que inclou informació o opinions sobre temes diversos, generalment d'actualitat.

Aquesta resposta ha estat trobada a l'enllaç de l'Enciclopèdia catalana.

Carlos

Anònim ha dit...

Sí, és "bloc" al web d'Optimot diu el mateix i la paraula "blog" no la troba. Així que deu ser "bloc", com la llibreta, oi? resultarà que en català té més significació i sentit que en altres idiomes ;)

Rosa

Anònim ha dit...

La resposta correcte és bloc.
Com en Carlos he buscat la definició a l'enciclopèdia catalana.

Salut i fins el proper divendres.

Anònim ha dit...

Hola a tothom,

Jo també he buscat la definció de blog al Optimot i tal i com diuen els companys el mot sortia com a bloc amb la definció següent:

Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos.

Tot i això, hi ha una campanya (us adjunto el link perquè hi feu una ullada), de ferms defensors del terme blog i no pas bloc que no està de menys visitar!

http://blog-no-pas-bloc.cogia.net/

Fins divendres!

Marta

Gemma Subirà ha dit...

Hola, segons l'enciclopèdia catalana és bloc. A l'optimot no he trobat blog però si bloc. També he mirat el diccionari del DIEC i no apareix la definició de bloc (pàgina web). Tinc una amiga que ha estudiat filologia catalana que m'ha comentat que el diccionari del DIEC no està gaire bé...
Fins divendres.
Gemma Subirà.