divendres, 18 de febrer del 2011

PROPOSTA DE RESUM 4




Escolteu aquest vídeo dues vegades i feu-ne un resum.

6 comentaris:

joaquim armengol ha dit...

Els habitants de Groenlàndia, que viuen bàsicament de la pesca, pateixen les conseqüències del canvi climàtic: estius més llargs, hiverns més curts, captures més petites, i la temporada de pesca que s'escursa. N'hi ha que aprofiten el turisme per a compensar-ho, però l'alta taxa d'alcoholisme i de suïcidis demostra la duresa de la vida. Tanmateix, alguns veuen en el canvi l'esperança de poder explotar d'altres recursos naturals quan el gel desaparegui.

joaquim

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Groelàndia és la major illa del món i es troba coberta de gel. Els seus habitants que viuen a la costa Oest tenen la pesca sobre el gel com a únic mitjà de vida. Degut al canvi climàtic els estius s’han allargat i els hiverns escurçat, això provoca que el gel sigui més prim i la temporada de pesca més curta, posant en perill el seu mitjà tradicional de subsistència. La vida a l’illa és molt dura i l’índex d’alcoholèmia i suïcidi elevat. Tot i així, hi ha gent optimista que creu que el canvi climàtic pot obrir noves possibilitats. Amb el desgel podrien quedar-se al descobert jaciments d’or o petroli.

Jordi Armengol

Teresa Fernández ha dit...

L'illa més gran del món, Groenlàndia, no és una terra fèrtil a causa de la capa de gel que cobreix la major part de l'illa. Els seus habitants han de viure de la pesca, però les condicions climàtiques han canviat molt en els últims anys i això ha provocat l'escurçament de la temporada de pesca i l'augment de la dificultat de subsistència.
L'elevada taxa d'alcoholisme i de suïcidis mostra que la vida a l'illa és molt dura però, tot i això, alguns tenen l'esperança que el canvi climàtic deixi al descobert recursos com el petroli o l'or.

Joan Vila Pujol ha dit...

heu de lliurar els resums en paper!

Joan

Anònim ha dit...

No ho se segur, però diria que l'hem de entregar en paper demà a classe.
Jo ho vaig entendre així.