divendres, 18 de març del 2011

UN BON ARTICLE D'UN COMPANY

La vinguda del Sant Pare a Barcelona

L’arribada del Sant Pare a Barcelona, Benet XVI, no va deixar indiferent a ningú. Durant unes hores la capital va ser el centre de totes les mirades i el reclam per a milers de fidels, seguidors i curiosos que esperaven amb expectació la seva presència.

Per una banda és lògic pensar que els practicants de la religió cristiana van viure entusiasmats l’esdeveniment, ja que eren conscients que vivien un moment històric, feia vint-i-vuit anys de l’última visita d’un Papa a Catalunya. Aquest entusiasme però va quedar troncat en copsar que el moment tan esperat (veure passar de prop el papa) no es complia del tot, a causa de la gran velocitat en què el papa mòbil va passar pels carrers de Barcelona.
Per altra banda, cal destacar el fet que al segle XXI, l’Església continuï permetent la desigualtat entre homes i dones. Com és possible que durant la cerimònia el paper de les monges quedés relegat a la neteja de l’oli que el Sant Pare vessava a l’altar.

Finalment, cal emfatitzar el gran desplegament que van realitzar els mitjans de comunicació amb el qual van aconseguir projectar la nostra nació arreu del món i, sobretot, veure com el macroprojecte del geni Gaudí, la Sagrada Família, es convertia en Basílica i el seu interior era acabat i exhibit per primera vegada en la història.


Albert Mayà Olivet

Divendres, 12 de novembre de 2010











1 comentari:

Anònim ha dit...

Clar i català!

DM