dijous, 7 d’abril del 2011

UN BON ARTICLE D'UNA COMPANYA

10A: Barcelona decideix

Amb la pregunta “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social, integrat a la unió Europea?”, la consulta popular que tindrà lloc el proper 10 d’abril a la capital catalana, organitzada per la plataforma Barcelona decideix, serà la culminació d'un referèndum fet poble a poble des del 13 de setembre de 2009.

D’una banda, aquesta onada de consultes és un fet històric, que marca un abans i un després ja que, fins al moment actual, els catalans mai havíem mostrat obertament la nostra opinió sobre la independència del territori. Alguns qüestionen la utilitat de la consulta, en relació amb el fet que no sigui vinculant. Cal considerar, però, que opinar de forma oberta i lliure de cara a la resta del món és un primer pas. Anar a votar, per tant, és més útil que parlar de la independència mentre prenem una cervesa amb els amics o un cafè amb els companys de feina. D’altres argumenten que la consulta pot conduir a descohesionar la societat, quan des del punt de vista d’una ment respectuosa, conèixer l'opinió dels nostres conciutadans ens ha d’apropar, enriquint la societat i propiciant el diàleg.
D’altra banda però, cal esmentar que les consultes s’han realitzat de forma molt dispersa en el temps en les diferents localitats participants. A més, en algunes regions la difusió de l’esdeveniment s’ha dut a terme amb escassa antelació, de forma que el mateix dia de la votació els ciutadans encara no sabien ben bé què passava. En aquest sentit, es pot apuntar que, si volem tenir força en un assumpte tan transcendent com el futur del nostre país, hem d’anar a la una i procedir de forma ordenada i tranquil•la.

Davant una oportunitat com aquesta, és important que els ciutadans i ciutadanes ens impliquem, sigui quina sigui la nostra opinió, siguin quines siguin les nostres creences, el dia 10 d’abril hem de fer sentir la nostra veu.



Eva Pla Quintana

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'ha agradat!
Cristina