divendres, 6 de maig del 2011

UN BON TEXT PER SER DIT D'UNA COMPANYA

Benvinguts i benvingudes a la presentació d’aquest cicle de conferències sobre la internacionalització de l’empresa que tindran lloc aquest mes de maig a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona i que estan organitzades pel Departament d’Economia Internacional d’aquesta mateixa facultat.




Pel que fa a la tria dels continguts de les xerrades, aquesta s’ha realitzat atenent criteris que responen per una banda a la ineludible actualització de continguts dins aquest món tan globalitzador i canviant en el qual vivim i per l’altra banda a les necessitats actuals que presenta qualsevol empresa per buscar altres oportunitats de negoci dins aquest context de crisi econòmica. Així doncs, iniciarà la primera conferència el senyor Balletbó, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que ens parlarà del nou “Pla d’Acció Internacional 2010” que es va presentar la setmana passada a Barcelona. Aquesta Cambra compta amb més de 20 anys d’experiència en l’organització i preparació de missions comercials per a petites i mitjanes empreses amb resultats molt satisfactoris per part de les empreses participants. La segona sessió estarà dedicada a informar de tot el ventall d’ajuts que hi ha tant per a empreses que volen iniciar un procés d’exportació i no hi tenen experiència com per a empreses que tenen un procés d’implantació a l’exterior ben consolidat. Aquesta ponència anirà a càrrec del senyor Montero, responsable de la secció d’ajuts del “Instituto Español de Comercio Exterior”. Per tancar aquest cicle de xerrades, us hem preparat un col•loqui molt interessant en el qual els ponents seran diversos empresaris gironins que ens explicaran les seves experiències en l’àmbit de la internacionalització. Es tracta del testimoni de petites, mitjanes i grans empreses que ja han iniciat aquest procés i que n’han obtingut conseqüències molt positives. Creiem que la seva experiència pot ser molt valuosa a l’hora d’engrescar les altres empreses.



Per la meva part només em resta agrair-los l’assistència a aquesta presentació i desitjar-los que treguin profit dels temes exposats al llarg d’aquest mes així com de l’elevada qualitat dels ponents convocats. Tot seguit passo la paraula al degà de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials.