divendres, 6 de maig del 2011

UN BON TEXT PER SER DIT D'UNA COMPANYA

Benvinguts al "IV Cicle de conferències d’art i museologia." Enguany des del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Girona hem organitzat unes jornades que pretenen ser divulgatives, pedagògiques i aclaridores a l’entorn de la difusió de l’art als centres museístics.

Els estudiants d’Història de l’art sovint reclamen una mirada més pràctica i professionalitzadora del fet artístic. I és cert, dins les aules s’escolten incomptables dades històriques, estètiques, iconogràfiques, totes rellevants però bàsicament teòriques. Així, aspectes com la conservació, la difusió, la recerca o les tècniques expositives no es tracten fins als estudis de tercer grau. Els alumnes tenen una visió distorsionada dels centres divulgadors d’art, i és per això que des d’aquestes jornades desitgem anticipar-nos a l’obertura d’aquesta mirada tot oferint la possibilitat d’escoltar personalitats rellevants d’àmbit nacional i internacional provinents de museus tan il•lustres com són el Museu del Louvre, el Museu del Prado, el Museu d’Art Modern de Berlín o el Museu d’Art Contemporani de Chicago.

De ben segur, l’exposició de les tècniques, els recursos i les problemàtiques que sorgeixen en la difícil tasca de captació de públic, permetrà oferir una visió més crítica i universal.

Així doncs, cedeixo la paraula a la primera conferenciant, la senyora Samantha Spencer del Museu d’Art de Chicago, a qui dono les gràcies per haver acceptat la nostra invitació.


Moltes gràcies per la vostra assistència i bona nit.