divendres, 1 d’abril del 2011

UN ALTRE BON RESUM D'UNA COMPANYA


VULNERABLES AL CANVI CLIMÀTIC

El canvi climàtic és una amenaça que afecta tots els sistemes agrícoles però és als països més pobres, basats en agricultures de subsistència, on els seus efectes colpegen amb més força.

A Guatemala, l’any 2009 és considerat dels més durs de les darreres dècades perquè els agricultors van perdre totes les collites a causa de les pluges irregulars i els llargs períodes de sequera. Aquests danys massius de les collites fan que els seus preus augmentin notablement.
El 40% dels infants guatemalencs tenen anèmia i pateixen malnutrició, exemple que mostra com els canvis en els patrons climàtics estan lligats a la seguretat alimentària i a la salut. Tot i que els científics es mostren cautelosos a l’hora de responsabilitzar el canvi climàtic dels fenòmens meteorològics extrems, les dades mostren un fort augment de les inundacions, sequeres, huracans i tempestes durant els últims anys.


Els huracans representen una forta amenaça per a Haití, país que pateix una situació de pobresa extrema i és considerat dels més vulnerables del planeta. La desforestació i l’erosió del sòl d’aquest país fan que s’intensifiqui l’efecte tant de la sequera com dels aiguats, fet que provoca una disminució del conreu de mango, fruita de vital importància a Haití.
                                                                                                                                                 Glòria Boada